Zoek & Boek

Boeken

Doe mee met de Volleybalweek!

Al meer dan 40 jaar wordt de Volleybalweek door campinggasten in samenwerking met ‘team’ de Bergen op ons park georganiseerd! In 1975 is hier mee begonnen en na al die jaren is dit nog steeds een toernooi wat altijd leuk, sportief en gezellig is!
 
Op zondag 2 augustus 2020 tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen de teams zich inschrijven op het veld Bosuil 20. Na inschrijving worden de speelschema’s kenbaar gemaakt.
Op maandag, dinsdag en woensdag worden de wedstrijden op meerdere velden gespeeld, waarna op donderdag de finales plaatsvinden voor eetcafé Festina!
 
We hopen ook dit seizoen weer op veel deelnemers en uiteraard toeschouwers, zodat we er weer een gezellige week van kunnen maken!

Categoriën:

Om het leuk te houden zijn er verschillende categoriën gemaakt:

Categorie Mini’s:
Leeftijd: t/m 9 jaar (4 tegen 4)
Veld: 6×12m
Net hoogte: 2,05m
Zie speciale minireglement.


Categorie Jeugd:
Leeftijd: t/m 13 jaar. (4 tegen 4)
Veld: 6×12 m
Net hoogte: 2,15m
Zie speciaal jeugdreglement.


Categorie Jongeren:
Leeftijd: t/m 17 jaar.
Veld: 9×18m
Net hoogte: 2,24m
Algemeen reglement


Categorie Mix:
Leeftijd: alle leeftijden
Veld: 9×18m
Net hoogte: 2,24m
Let op: minimaal 2 dames in het veld.
Algemeen reglement


Categorie Heren:
Leeftijd: alle leeftijden.
Veld: 9×18
Net hoogte: 2,43m
Algemeen reglement

 

 

Let op! Dubbel inschrijven is voor eigen risico.

De organisatie kan geen rekening houden met eventuele dubbel te spelen
wedstrijden.
 Algemeen reglement voor de volleybalweek 2020 

 1. Inschrijfformulieren beschikbaar op Bosuil 20 & Grutto 17. Inschrijven kan alleen op zondag 2 aug. 2020, van 12.00 tot 13:00 op Bosuil 20.
 2. Let erop dat het inschrijfformulier volledig is ingevuld, alleen volledig ingevulde formulieren kunnen worden verwerkt. 
 3. Ivm met de Corona maatregelingen zijn wij genoodzaakt om jullie te vragen 1 persoon ouder dan 18 jaar verantwoordelijk te maken voor je team. Van deze persoon willen wij graag het mobiele telefoonnummer, zodat er altijd snel contact kan zijn als er veranderingen plaatsvinden.
 4. Ook willen we jullie erop wijzen, wanneer een team of de bij behorende aanhang zich NIET aan de regels houdt ze uit het toernooi gehaald zullen worden.
 5. Bij het inschrijven kan er bij twijfel gevraagd worden naar legitimatie van de spelers, alwaar het formulier gecontroleerd kan worden op juistheid. Bij fraude kan de toernooileiding tot verschillende maatregelen optreden (bijv. diskwalificatie of onthouding van prijzen).
 6. Ieder team is verplicht te zorgen voor een scheidsrechter. Zorg voor een eigen fluitje. Op het wedstrijdschema zal te zien zijn welke wedstrijd erdoor welk team gefloten moet worden.
 7. Op maandag, dinsdag en woensdag worden poulewedstrijden gespeeld, afhankelijk van het aantal teamskan dit per categorie verschillend zijn. Op Donderdag 6 augustus worden de finales gespeeld.
 8. Er wordt gespeeld op een veld van 9 bij 18 meter. De nethoogtes variëren van 2,24 bij de jongeren & mix en 2,43 bij de heren. (Zo hoog als mogelijk). Bij de Mini’s en jeugd gelden afwijkende maten.
 9. Er wordt in de poulewedstrijden om 2 sets gespeeld; tot de 25 punten. Aan het einde van de set dienen er 2 punten verschil te zijn. Er wordt gespeeld volgens het rally-point systeem (elke bal is 1 punt waard). Bij de Mini’s en jeugd gelden afwijkende regels. Bij de finales (en kruisfinales) wordt er gespeeld om 2 gewonnen sets tot 25 punten. De derde set wordt gespeeld tot 15 punten (met twee punten verschil).
 10. We spelen volgens de reguliere volleybalregels. Dus spelen met de voet is toegestaan en/of bij een netservice wordt dus doorgespeeld. De scheidsrechter zal bepalen of hij een voetfout gevaarlijk vindt of niet en hier dus wel of niet voor fluiten. De speler mag hoe dan ook geen contact met het net maken,
  hier wordt dus wel meteen voor gefloten. 
 11. Dubbel inschrijven is voor eigen risico. De wedstrijdleiding kan geen rekening houden met dubbel te spelen wedstrijden.
 12. Er mag (op volgorde) worden ingedraaid door reservespelers vanaf de service plaats. Dit geldt dan wel voor alle spelers gedurende de gehele wedstrijd. Als er niet wordt ingedraaid mag er twee keer per set worden gewisseld.
 13. Aan de beslissing van de scheidsrechter mag niet worden getwijfeld, de scheids heeft altijd gelijk. Na afloop van de wedstrijd de briefjes zo snel mogelijk langsbrengen bij het wedstrijdsecretariaat op het vak Bosuil 20.
 14. Als een scheidsrechter of team niet komt opdagen kan de toernooileiding beslissen maatregelen te nemen.
 15. Tijdens de poulewedstrijden zijn geen time-outs toegestaan. In de finale zijn er echter wel 2 time-outs toegestaan per set.

Afwijkende spelregels Mini’s en Jeugd voor de volleybalweek 2020

 1. Bij de Mini’s en Jeugd wordt 4 tegen 4 gespeeld!!!!!
 2. Mini’s: Service vanaf de drie of zes meter lijn. Serveren of onderhands gooien.
 3. Jeugd: Service vanaf de achterlijn.
 4. Na drie keer serveren door dezelfde persoon wordt er doorgedraaid.
 5. Bij de Mini’s wordt om 2 sets gespeeld; tot de 15 punten.
 6. Bij de Jeugd wordt om 2 sets gespeeld; tot de 25 punten 

Regels Mini’s

 1. Elke eerste bal die over het net komt mag gevangen worden.
 2. De service bal mag ook bovenhands of onderhands gespeeld worden maar dan moet de volgende bal ook direct worden gespeeld door een medespeler.
 3. Het direct bovenhands of onderhands over het net spelen van de service is toegestaan.
 4. In alle andere gevallen geldt een max. van 3 keer spelen op eigen helft.
 5. Er mag niet worden gelopen met de bal.

Regels Jeugd

 1. De service bal mag gevangen worden.
 2. De service bal mag ook bovenhands of onderhands gespeeld worden.
 3. Het direct bovenhands of onderhands over het net spelen van de service is toegestaan.
 4. In alle andere gevallen geldt een max. van 3 keer spelen op eigen helft.
 5. Er mag niet worden gelopen met de bal.